Τη λύση στο πρόβλημα της οικονομικότερης θέρμανσης σπιτιών και επαγγελματικών χώρων καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος με εναλλακτικότερες πηγές θέρμανσης βρίσκουμε στην επιλογή σομπών με κύρια καύσιμη ύλη το ξύλο και το pellet.

Παρέχουν μεγάλη οικονομία, ασφάλεια, εγγυημένη σωστή λειτουργία και είναι εύκολες ως προς τη χρήση τους και με σεβασμό προς το περιβάλλον. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού, έχουν μεγάλη διάρκεια αντοχής και σύγχρονη σχεδίαση ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι ξυλόσομπες και οι λέβητες pellet χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και στην οικονομία τους.


Ξυλόσομπες
Οι λέβητες ξύλου και οι ενεργειακές ξυλόσομπες, με ή χωρίς φούρνο, προτείνονται σε όποιον διαθέτει καμινάδα, διαθέτουν εξαιρετικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, ασφάλεια, σταθερότητα και εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους στην ατμόσφαιρα λόγω της καύσης ξύλου που είναι οικολογικό καύσιμο. Επίσης, η εταιρεία ΑΡΝΑΚΗΣ διαθέτει ενεργειακές τζακόσομπες που μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και σε χώρους χωρίς προηγούμενη μελέτη για τζάκι.


Ελαιοπυρήνας
Ο ελαιοπυρήνας είναι το υπόλειμμα της ελιάς από τη διεργασία παραγωγής λαδιού, είναι δηλαδή το κουκούτσι και μέρος από τη φλούδα μιας ελιάς. Στη συνέχεια ο ελαιοπυρήνας μεταφέρεται στα πυρηνελαιουργεία για να γίνει η παραλαβή του παραμένοντος ελαιολάδου με τη μέθοδο της εκχύλισης και ακολουθεί ξήρανση, όπου και παραμένει ο ξηρός-εκχυλισμένος ελαιοπυρήνας ή αλλιώς πυρηνόξυλο. Από περιβαλλοντική άποψη είναι πολύ σημαντική η πολύ χαμηλή έως αμελητέα περιεκτικότητα του σε θείο και ότι το καύσιμο δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα. Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο τόσο από λειτουργική όσο και από περιβαλλοντική άποψη(σωματιδιακές εκπομπές), είναι ότι ή τέφρα είναι της τάξης του 3,5% – 4,5%.Ο ελαιοπυρήνας έχει θερμογόνο δύναμη, ενεργειακό περιεχόμενο δηλαδή, που πλησιάζει αυτό του κάρβουνου και θερμαντική ικανότητα, ίση περίπου προς το ένα τρίτο αυτής του πετρελαίου. Οι τεχνολογίες με τις οποίες μπορεί κανείς σήμερα να εκμεταλλευτεί τον ελαιοπυρήνα είναι κυρίως η απευθείας καύση, τόσο για την παραγωγή ενέργειας σε αεριοστρόβιλους, όσο και για την παραγωγή θερμότητας για θέρμανση χώρων. Η εταιρεία ΑΡΝΑΚΗΣ αντιπροσωπεύει ήδη στην αγορά ειδικούς λέβητες για οικιακή χρήση, οι οποίοι ως καύσιμο αξιοποιούν τον ελαιοπυρήνα. Το μεγάλο πλεονέκτημα των λεβήτων αυτών, πέραν του περιβαλλοντικού λόγω της αξιοποίησης της βιομάζας, έγκειται στην οικονομική πτυχή. Η καύσιμη ύλη, ο ελαιοπυρήνας δηλαδή, είναι κατά πολύ φθηνότερος από συμβατικά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.